Föreläsningar

De stirrande ögonen från en kraftfull publik.

Mars 2019, Träsk


Mitt första föredrag om Träsk. En ovan föredragshållare som jag får plötsligt 42 åhörare, alla mycket ivriga att höra min historia. Många av dem hade redan läst min bok och anslutningen var mycket större än jag någonsin kunnat tro. Detta var på Anhörigförening borderline, inför precis rätt målgrupp, och jag talade om hur en uppväxt som barn till en emotionellt instabil förälder kan vara.
Det var mycket stark respons och igenkänning. Djupt engagerad publik, och en tilldragelse jag kommer minnas mycket länge.

Traktorn på bilden till vänster är från Runmarö, tagen under min stipendievistelse. Den fär symbolisera skräcken jag kände inför att stå framför en stirrande publik. Men det vändes till framgång.

April 2019, Träsk


Mitt andra föredrag om Träsk. Detta var på ABF i Norrtälje inför en mindre publik, alla inte lika personligt involverade som på Anhörigförening Borderline. Ca 15 åhörare. Jag lyckades fånga dem och genomförde samma föredrag som i mars 2019.
"Det var en hemsk historia!" sade kvinnan som arrangerade medan hon gav mig en blomsterbukett.

Den ser ni på bilden till vänster.
Det kändes fint att få träna föredraget en gång till, och att kunna nå en publik även utanför "specialföreningen".

Fina tulpaner från föreläsningen i Norrtälje.

Februari 2019, Min väg till Storytel


Detta var mitt livs första föredrag inom skrivarskrået. Föreningen Egenutgivarna skulle ha ett endagsseminarium om ljudböcker, och jag hade precis innan lyckats komma ut på Storytel med en egenutgiven bok (Träsk). Med anledning av detta fick jag äran att prata en timme på kursen.
Föredragets titel blev: Min väg till Storytel- en egenutgivares enträgenhet. Jag berättade inte bara om min ljudbok utan om min väg genom den slalombacke som det är att ta sig fram i en bransch som man inte känner till. Stängda dörrar...halvöppna dörrar, öppna dörrar. Vilka ska jag dra i? Vilka lyckades jag öppna?
Ca 15 åhörare, och de verkade nöjda. Jag var mycket glad åt att ha blivit tillfrågad, det gav energi inför författandet av fler böcker, inför förhoppningen att få fler föreläsningsuppdrag.

Ingemar Stenmark fick symbolisera min krokiga väg genom bokbranschens portar.